fiat lancia alfa-romeo fiat-pro jeep suzuki     

Gas GLP CAT

Taller oficial instal·lador acreditat de sistemes d'AUTOGAS GLP

Experts en transformacions a Autogas GLP 

Demana'ns informació i pressupost sense compromís

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Resultat d'imatges de simbolo telefono   972 83 70 23

https://www.vogelsautogas.es/

Sin_título_-_Paint.jpg

Transforma a GLP i aconsegueix el teu distintiu ECO amb el teu vehicle de benzina Euro-4, Euro-5 i Euro-6

Taller Instal·lador oficial de Vogels Autogas - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 

 AUTOGAS GLP - TALLER INSTALADOR OFICIAL VOGELS AUTOGAS

 

Artículos_Editar_-_AUTOTALLER_EMILI_BOSCH_-_Administración_-_Google_Chrome.jpg

En aquesta ocasió parlarem del combustible alternatiu més utilitzat al món, però desconegut per a la gran majoria de vosaltres. El GLP (LPG en anglès) és una barreja de butà i propà que s'emmagatzema a una pressió de 10 bars, és a dir, estat líquid. És un combustible d'origen fòssil disponible en enormes quantitats al planeta. També es pot trucar GLV, gas liquat vehicular.

Aquesta tecnologia no té molt a veure amb el GNC (gas natural comprimit o gas natural vehicular), ja que en aquest cas parlem de dipòsits a alta pressió. El GLP s'utilitza en motors de combustió interna per encesa per espurna, per tant, el que ve sent motor de cicle Otto, o vulgarment "gasolina".

El GLP té una sèrie d'avantatges ambientals i econòmiques que el fan especialment interessant, tot i que encara disposa de certs inconvenients que impedeixen el seu ús a escala massiva. De Pirineus cap amunt, és a dir, Europa, hi ha 7 milions de vehicles funcionant amb GLP i hi ha més de 35.000 sortidors. A Espanya hi haurà menys de 10.000 vehicles fent-lo servir i unes 35 EESS que el subministren.

¿Per què GLP?

Començaré per l'argument que primer us va a entrar pels ulls: el seu cost és un 50% inferior al gasoil i actualment és inferior a 0,50 euros / litre, és menys sensible a oscil · lacions que el de gasolina o gasoil. És el combustible d'automoció més barat que es subministra al nostre pais (i en altres tants del globus).

Mediambientalment parlant, és molt més respectuós. Les emissions són més innòcues en gairebé tots els aspectes als vehicles de gasolina o dièsel, sense recórrer a costoses solucions híbrides o elèctriques. D'altra banda, és molt fàcil d'obtenir, ja que el procés de refinament del petroli genera GLP i és possible obtenir també de jaciments de gas natural.

Redueix en un 95% les emissions de NOx (òxids de nitrogen) respecte a un dièsel, les emissions de CO ₂ (diòxid de carboni) respecte a un gasolina la majoria dels casos, tot just emet partícules, menys hidrocarburs sense cremar (HC), aldehids, BTX ... Només augmenten respecte als seus rivals el monòxid de carboni (CO) i amoníacs (NH ₃).

glp

Pràcticament qualsevol vehicle amb motor de gasolina pot funcionar amb GLP, però necessita una adaptació prèvia o estar fabricat pensant especialment en això. Els dièsel no poden funcionar amb GLP a causa de complicacions tècniques que el fan inviable i en endavant considerarem que no existeixen.

El GLP s'emmagatzema en un dipòsit addicional al de la gasolina, cilíndrics ubicats al maleter o toroïdals (semblants a un donut) en el buit de la roda de recanvi. Tot vehicle transformat passa a ser bifuel: pot funcionar amb gasolina o amb GLP, usant un combustible al mateix temps, no barrejats, però es pot canviar en marxa.

L'adaptació consisteix a adaptar injectors, conductes de bombament de combustible, instal · lació de dipòsit i un commutador que alterna un combustible o un altre. L'encesa del motor sempre es fa amb gasolina fins que l'aigua del refrigerant arriba 40 º C. L'autonomia s'estén al poder esgotar tots dos dipòsits. El dipòsit de GLP mai s'omple més d'un 80% per raons de seguretat.

glp

En termes de litres/100 km fent servir GLP hi ha un augment respecte al vehicle de gasolina, però queda compensat de sobres pel reduït cost del combustible, un 50% inferior de mitjana. A canvi d'una lleugera pèrdua de potència a altes RPM (al voltant de 3-10 CV) el motor passa a tenir un funcionament més suau i més enèrgic a baixes RPM: més silenciós, vibra menys i més durador (amb les peces adequades) .

No cal témer per la seguretat del dipòsit, ja que compleix exigències superiors als dipòsits de gasolina, que al capdavall és un carburant perillós. Això sí, hi ha restriccions a l'aparcament en alguns llocs per a aquests vehicles ja que en cas de fuita s'acumula gas arran de terra (és més dens que l'aire).

És només una mica més perillós que fumar prop de gasolina vessada o de deixar-se el motor encès en un garatge particular, útil per suïcidar-se. Els dubtosos sobre la seva seguretat poden mirar aquest informe del RACE. Com el metà i butà són inodors s'afegeix sulfur de mercaptano perquè siguin perceptibles a l'olfacte.

glp

El GLP a Espanya avui

De moment hi ha poques estacions de servei, però és una cosa que va en augment. Repsol, que té el 80% del mercat de GLP, està ampliant el nombre d'estacions, hi ha quatre empreses més que ho subministren. És fàcil trobar EESS en ciutats grans. El cost d'adaptació del vehicle, al voltant de 2.000 euros, pot sufragar gairebé sencer a cop de subvenció.

L'IDAE, a través de les comunitats autònomes, dóna el 15% del valor del vehicle com a subvenció (fins a 2.000 euros), o 450 euros per adaptar un model que no és nou. La resta del sobrecost s'amortitza molt més ràpid que un dièsel a causa del baix cost del carburant.

Una altra pega és que si el motor no es va dissenyar des del principi per funcionar amb GLP pot patir avaries en el sistema d'injecció a llarg termini per corrosió, encara que l'estalvi al llarg de la seva vida útil el compensaria. Segons les previsions més pessimistes, hi haurà GLP disponible més temps que gasolina o gasoil en ser més abundant en reserves.

glp

De sèrie o adaptats de fàbrica hi ha 54 models de 18 fabricants com Citroën, Chevrolet, Fiat, Mercedes-Benz, SEAT, Skoda, Opel, Renault i Volkswagen. Cal preguntar per ells en el concessionari, i no estan disponibles tots els motors gasolina, normalment són els menys potents.

Quan veieu un taxista amb motor gasolina, no us rigueu d'ell ni penseu que està boig de rematada, segurament està utilitzant autogàs. Els taxistes van ser dels primers usuaris que van poder beneficiar-se del GLP, la legislació ha estat el principal fre d'aquest carburant al nostre país. Però les coses estan canviant.

Ens resulta proper el somni de molts automobilistes: fer servir un motor a gasolina sense patir pel consum, a preu de proveïment als Estats Units, i contaminant molt menys. Si es masifican, els petroliers tindrien un duríssim rival en les gasolineres. Entenc que aquest post generarà molts dubtes i estaré encantat de resoldre-les.

GLP costa brava; GLP Girona; GLP Catalunya; GLP Espanya; GLP Europa

Idioma
canlenfrdeitrues